Tekniikat VGA-kuvan saamiseksi televisioruudulle voidaan jakaa kolmeen eri päätyyppiiin:
Kaikkia näistä tekniikoista on ollut käytössä kaupallisissa VGA-TV-muunninlaitteissa. Nykyään myytävissä muunnilaitteissa tekniikka 3 on suosituin edullisen hintansa takia ja tekniikkaa 1 käytetään kalliimmissa laitteessa
Laitteet, joissa on vähintään yhden koko kuvan koinen puskurimuisti toimivat siten, että laitteen signaalia sisään lukeva elektroniikka lukee tietokoneelta tulevaa kuvaa tietokoneen antamassa tahdissa. Tämä sisääntulosignaali voi olla näyttökortista oleva digitaalisignaali jos muunnin on kiinni näyttökortin laajennusliittimessä tai se on integroitu näyttökortin osaksi. Näyttökortin monitoriliittimeen liitettävissä laitteissa on sisääntulossa kolme kappaletta nopeita analogi-digitaali-muuntimia muuttaamaan näyttökortilta tuleva analoginen RGB-signaali takaisin digitaaliseen muotoon. Tälläinen ratkaisu ei ole teknisessä mielessä mitenkään ideallinen, mutta käytännössä standardiratkaisu ulkoisissa videomuunninlaitteissa, koska PC:n näyttökorteista ei ole saatavana yleisesti mitään tarkoitukseen sopivaa digitaalisessa muodossa olevaa kuvasignaalia.
Televisiolle lähtevän signaalin muodostamisesta huolehtii oma elektroniikkaansa. Se toimii television haluamassa tahdissa sisääntulosta riippumatta. Tyypillisesti tämä elektroniikka koostuu komesta RGB-signaalit muodstavasta D/A-muuntimesta sekä komposiitti- ja Y/C-videosignaalia muodostavista muuntimista. Niissä laitteissa, joissa on antennolähtö, on komposiittividoelähdän perään kytketty videomodulaattorimoduuli.
Koko systeemiä ohjaa sopiva ohjauselektroniikka, joka huolehtii tarvittavien kontrollisignaalien sekä kellojen muodostamisesta. Käytettävä muisti voi olla normaalia muistiosoitteella osoitettavaan RAM-muistia tai olla FIFO-tyyppistä. Kuva 8 esittää Skyvision-yrityken valmistaman BOX-800-muuntimen rakenteen:
Kuva 8: Skyvision BOX-800 muuntimen lohkokaavio [1]
Koko kuvaruudun tallettavan muuntimen suurimpana ongelmana on sen kallis hinta, koska se tarvitsee helposti muutaman megatavun nopeaa muistia. Muistitarvetta on monessa kaupallisessa tuotteessa yritetty vähentää tallentamalla RGB-signaalit muuntimen muistiin pienemmällä sävymäärällä mitä näyttökortti pystyy tuottamaan. Alkuperäinen IBM:n VGA-kortti pystyi tuottamaan kaikkia R-, G- ja B-signaaleita 6 bitin tarkkuudella, mika mahdollistaa 262144 eri RGB-signaalin arvoa. Nykypäivänä PC-koneissa käytössä olevat näytönohjaimet käyttävät 8-bitin tarkkuutta sekä R, G että B-signaaleille, mikä kasvattaa RGB-värisignaalien yhdistelmien määrän yli 16 miljoonaan. Edellä esitetetty BOX-800-muunnin käyttää jokaiselle värikomponentille vain 5 bitin tarkkuutta, joten se pystyy esittämään vain 32768 eri RGB-signaalin arvoa.Huonompi signaalien resoluutio huonontaa muuntimen värintoistokykyä ja erityisesti tummien värien toistoa.
Muuntimen toteuttaminen ilman mitään puskurimoistua on myöskin mahdollista. Tämä ratkaisu perustuu siihen, että tietokoneessa oleva näyttkokortti ohjelmoidaan lähettämään videokuvansa television haluamalla tavalla. Tässä ratkaisussa ajuriohjelmisto asettaa näyttökortin sellaiseen tilaan, että se lähettää lomitettua kuvaa televisiolle sen haluamalla päivitysnopeudella. Nykyisin käytössä olevien PC:n näyttökortitien piirisarjat on suunniteltu sellaiseksi, että lähes kaikilla nykyisillä piireillä on mahdollista muodostaa lomitettu kuvasignaali ja säätää ruudun päivitystaajuus sopivaksi. Tämän aikaansaamiseksi tarvitaa sopiva ajuriohjelma. Tämä voi olla joko näytönohjainvalmsitan tai käyttöjärjestelmän tukema ominaisuus käyttää vapaasti käyttäjän haluamia päivitystaajuuksia tai muunninlaitteen toimittama lisäajuriohjelma. Ajuriratkaisu toimii hyvin niillä näyttökorteille, joille sopiva ajuri löytyy, mutta valitettavasti läheskään kaikille näytönohjaimille ei sopivia ajureita löydy.
Näyttökortin ohjelmoimisen lisäksi tarvitaa hiukan lisäelektroniikkaa, jolla voidaan muuttaa tietokoneen RGB-ulostulsignaali sähköisesti televison haluamaan muotoon. RGB-signaalien tapauksessa synkronointisignaaleita on muokattava ennen kuin se voidaan viedä television EURO-AV-liitäntään. Jos ulostulon halutaan olevan komposiitti- tai Y/C-videon muotoista, niin sitten täytyy kytkentään lisätä muunninpiiri, joka osaa muttaa RGB-signaalin haluttuun videomuotoon.
Tämä muunnintyppi perustuu samoihin perustekniikoihin kuin koko kuvaruudun kokoisen muistin sisältävät muuntimet. Kun asetetaan perusvaatimus, että tietokoneen kuvan päivitystaajuuden pitää olla sama kuin laitteeesta ulos tulevan videosignaalin puolikuvien nopeus voidaan muistin määrässä säästää, koska tietokoneen kuva ja ulostuleva videosignaali pyyhkäistään tarkasti toisiinsa synkronoituna. Näin muistia tarvitaan vain sen verran, että sinne mahtuvat ulos pyyhkäsitävä pisterivi ja seuraavana sisään luettava pisterivi. Yksinkertaisimmissa muuntimissa selvitään jopa kahden pisterivin pituisella FIFO-puskurilla ja monimutkaisemmissa muuntimissa 2-8 pisterivin kattavalla muistilla.